ruimte voor rust

Wat is Noordrust?

De Nieuwendammerdijk, Tuindorp, de Zuiderzeeweg, Vogeldorp, het Vliegenbos, de Schellingwouderbreek en de Schellingwouderdijk. Dit gebied rondom het oude Gembo-terrein vormt de overgang naar landelijk Noord. Een uniek stukje Amsterdam dat voor vele Amsterdammers de functie van achtertuin vervult. Binnen fietsafstand ontsnap je de hectiek van de binnenstad en ervaar je het groen en de rust van het landelijke gebied ten noordoosten van de grote stad. Een stukje natuur waar ijsvogels vliegen, ooievaars nestelen, vosjes op de wereld komen en paarden en schapen rustig in de wei staan te grazen.

© 2016, Niels, Pauke en Erik.  Klik hier voor meer info.

Onze belangen

Dit unieke stukje Amsterdam, dat als een van de meest populaire fietsroutes voor toeristen en Amsterdammers een ware aanwinst is voor onze stad, moet haar waarde en unieke karakter behouden. Ook, en misschien wel juíst in tijden van verandering. Waarmee het niet alleen haar waarde verliest, maar ook haar unieke karakter. Noordrust komt op voor de belangen van alle inwoners van dit pareltje aan het IJ. Voor de bewoners, de ooievaars, de vosjes en de ijsvogels. Voor de natuur in het Rietland en het beschermd dorpsgezicht van onze dijken. Voor ademruimte voor wie die de stad even willen ontvluchten en voor de vergezichten die ons waterland zo verrijken.

 

Vanuit onze gezamenlijke belangen verenigt de buurt zich. Organiseren we gezamenlijk schoonmaakacties om de omliggende natuur schoon te houden, bouwen we een ooievaarsnest  in het Schellingwouderpark, waken we over het Rietland en zetten we samen activiteiten op om de rust te bewaren.

 

Informatie en actie

Op deze site vind je alle informatie omtrent onze activiteiten die wij ontplooien. Onder plannen vind je een beknopte omschrijving van de activiteiten die ons unieke stukje Amsterdam te wachten staat. Onder nieuws staan de meest recente ontwikkelingen. Onder agenda belangrijke data en onder actie wat jij als medestander zelf kunt ondernemen voor behoud van dit mooie stukje Noord.

© 2019 Noordrust